Trainer

 

illem Sinke (1959)

Nadat ik een aantal jaren een eigen bedrijf had geleid en het mij maatschappelijk gezien aan niets ontbrak, miste ik toch een zekere vervulling in mijn leven. Omdat ik al lang geinteresseerd was in wat een mens beweegt. heb ik vervolgens een 3-jarige HBO opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd. Daarna heb ik veel gereisd en een aantal leraren bezocht uit verschillende richtingen zoals het Boeddhisme, Zen en Advaita Vedanta, en heb bij hen o.a. stilteretraites gedaan. Vervolgens heb ik een 6-jarige opleiding tot begeleider gevolgd aan de school voor Zijnsorientatie in Utrecht.
In 2011 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hoge School in Utrecht afgerond. Deze opleiding is door de VMBN, de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers, erkend in de hoogste categorie.

Wat me zo aanspreekt in Mindfulness is de eenvoud, de grote toegankelijkheid en down to earth werkwijze die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen en ervaren. Meditatie heeft mijn leven diepgaand beinvloed. Het heeft me meer in contact gebracht met mijn natuurlijke aard wat ik als een enorme verdieping en verrijking ervaar in mijn leven. Dit met anderen te kunnen delen inspireert mij om dit werk te doen. De basis voor mijn mindfulness ervaring ligt in mijn zo’n 20 jarige, dagelijkse meditatiepraktijk. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik elk jaar meditatieretraites bij mijn leraar Hans Knibbe, oprichter van de school voor Zijnsorientatie.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor zijnsgeorienteerd begeleiders en geregistreerd lid van de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers, de VMBN.